top of page

Bilder fra TELLFORTELL 2023

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE DET STØRRE - OG BLA VIDERE  TIL NESTE.                                                

Fotograf: Jan R. Halvorsen 

Flere bilder:

ARTISTER 2023

Jesper Lindell Band (lørdag kl 22)

Jesper Lindell Band (lørdag kl 22)

Med over fem millioner streams av en vakker duett med First Aid Kit har Jesper Lindell allerede slått igjennom i Sverige og er i ferd med å gjøre det stort Europa. Nå står også Norge for døren. Jespers andre album «Twilight» står som en påle i svensk og scandinavisk Americana historie. En blanding av Van Morrsion og The Band mener mange. Vi spår at vi vil se disse gutta på de aller største scenene i Europa om få år. Foto: ©Emilia Bergmark-Jiménez

Tønes m/Frøkedal (lørdag kl 19)

Tønes m/Frøkedal (lørdag kl 19)

Tønes kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere og tekstforfattere. I tekstene bruker han Sokndal-dialekt og forteller underfundige og humoristiske historier om små og store ting som vi alle kan kjenne oss igjen i. Tønes har gitt ut 8 album, 4 EP-er og skrevet egen bok. Han har vunnet Prøysenprisen, Dialektprisen og 4 Spellemannspriser. I desember 2022 fikk han også Edvard-prisen i kategorien Tekst. (foto: Tommy Ellingsen)

THE SONGS OF BOB DYLAN (fredag kl 22).

THE SONGS OF BOB DYLAN (fredag kl 22).

MED THOMAS NESSHEIM OG THE SALMON SMOKERS! Thomas Nessheim er viden kjent for sine Dylan-tolkninger og fremstår nærmest som er reinkarnasjon av His Bobness på scenen, selv om han gjør sine absolutt personlige tolkninger. For anledningen har han fått med seg noen av Norges aller beste musikere: THE SALMON SMOKERS som består av Freddy Holm, Omar Østli, Gøran Grini, Jørun Bøgeberg og Eivind Kløverud. Vi lover en magisk og helt fantastisk opplevelse for alle Dylan-elskere!

Onkel Tuka Trio (fredag kl 19)

Onkel Tuka Trio (fredag kl 19)

Onkel Tuka er et band fra Halden. Bandet har gitt ut ti album og fikk Spellemannprisen 2011 i klassen country for albumet Hvit honning. Her i hagen møter vi trioutgaven bestående av Omar Østli, Kjell Pop og Håkon Ohlgren. Det blir stor stemning og høy humorfaktor, men også skjulte budskap og historier med undertekst. (foto: Les Lee Havers)

Torgeir Rebolledo Pedersen (fredag kl 18.30)

Torgeir Rebolledo Pedersen (fredag kl 18.30)

Torgeir Rebolledo Pedersen er utdannet arkitekt og debuterte med Tidr i 1983. Han har siden utgitt en rekke diktsamlinger. For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr. Han har et rikt forfatterskap, bestående av kritikerroste diktsamlinger, litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. Han ble Norgesmester i slampoesi i 2005. (foto: Bjørnar Øvrebø).

NORMA (fredag kl 20.45)

NORMA (fredag kl 20.45)

Spirende stjerner og morgendagens Americana-helter, spår vi... Fire unge gutter under 30 år fra Halden byr på fengende country-rock med flott vokal og stort lydbilde.

Mona Høvring (lørdag kl 19)

Mona Høvring (lørdag kl 19)

Mona Høvring debuterte i 1998 med diktsamlingen IIK! Ein dialog. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris. Romanen «Camillas lange netter» (2013) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Høvrings fjerde roman «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født» kom i 2018 og fikk strålende kritikker. Hun ble tildelt Kritikerprisen 2018 og ble nominert til Bokhandlerprisen samme år. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap. (Foto: Agnete Brun)

Thomas & Elin Band (lørdag kl 15.45)

Thomas & Elin Band (lørdag kl 15.45)

Når Thomas Nessheim (fra Grenseland) og Elin Glende (fra Åkerland) kommer sammen skapes det et nytt "land" som berører oss innerst inne. Det blir garantert stemningsfullt og vakkert når disse to strålende musikerne fremfører sanger de har laget sammen.

Gone North fra Innlandet (lørdag kl 17.30)

Gone North fra Innlandet (lørdag kl 17.30)

I 2018 møttes sju musikklærerstudenter på Hamar og begynte å skrive countrylåter sammen. Gone North henter elementer fra bluegrass, rock og ikke minst moderne, outlaw og tradisjonell country. I repertoaret finner vi både sørgelige, hjerteknusende countryballader og oppløftende uptempo låter. Gone Norths låter er skrevet med inspirasjon fra egne liv, tanker og følelser, og historier fra omverdenen.

Paul Wagnberg (lørdag kl 14)

Paul Wagnberg (lørdag kl 14)

Norges ukronede hammond-konge, Palle Wagnberg fra Sverige kommer til Dalsroa med sine egne viser, fremført med gitar! Palle viderefører arven fra den fantastiske, svenske visetradisjonen med hjertevarme og humor. Siden Palle i disse dager spiller inn soloalbum i Farm Studio i Dalsroa, har vi tyvlyttet, og vi lover – det blir en stemningsfull og herlig konsert i hagen!

bottom of page