top of page

Minner fra TELLFORTELL 2017

Vigdis Hjorth

The Loch Ness Mouse

 KLIKK PÅ BILDET OG SE DET STØRRE - OG BLA VIDERE!                                                                                                                                                         Fotograf: Cedric Archer

ARTISTER 2017

GRENSELAND (LØRDAG)

GRENSELAND (LØRDAG)

Det blir en stemningsfull akustisk konsert med Grenseland på Tellfortell i år. Vårt eget "husband" har gitt ut to singler som begge har gått rett inn på spillelistene til NRK P1. Du har sikkert hørt både "Du var helt andre steder" og "Hver gang du er her". På Tellfortell får du høre disse og alle de andre låtene som er med på albumet som kommer 8. september - og sikkert enda noen flere...

Trond Granlund (LØRDAG)

Trond Granlund (LØRDAG)

Trond Granlund er en norsk rockesanger, komponist og gitarist. Han platedebuterte i 1973, og utga sin første soloplate i 1976. Trond Granlund kommer med sitt eget band til Tellforfell festivalen. De avslutter lørdagens program med et skreddersydd repertoar som består av både gamle arbeiderviser og rocka festlåter, selvfølgelig ispedd gode historier.

Vigdis Hjorth (LØRDAG)

Vigdis Hjorth (LØRDAG)

VIgdis Hjort er superaktuell med sin nye bok "Arv & Miljø" og som vinner av Bokhandlerprisen 2016. Hun har siden debuten i 1983 skrevet nærmere tretti bøker, både for voksne og barn og har mottatt en rekke priser. Hun er også en kjent og populær foredragsholder som er en mester i å veve levd og skrevet liv sammen med kunnskap og anekdoter, gjerne med innskutte bisetninger som tar pusten fra tilhørerne. På Tellfortell skal hun gjøre nettopp det. Ta pusten fra folk.

Åkerland (FREDAG)

Åkerland (FREDAG)

Åkerland er et lokalt band fra Høland som lager egne låter på norsk. Tekstene tar utgangspunkt i nær hverdag, landskapet de lever i og mennesker de er glade i. Da Åkerland opptrådte på Tellfortell i 2016 hadde de bare tre låter på repertoaret. De positive tilbakemeldingene fra publikum og andre musikere ga bandet inspirasjon og motivasjon til å jobbe videre og vi gleder oss til full konsert i 2017!

Elfi Sverdrup (ALLE DAGER)

Elfi Sverdrup (ALLE DAGER)

Elfi Sverdrup mottok Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris 2016. Hun er en anerkjent billedkunstner, kunsthåndverker og sanger (datter av Harald Sverdrup). Hun har særlig arbeidet med smykkekunst og bruker dette som utgangspunkt for egne komposisjoner. Hun jobber også med forskjellige folkelige sangteknikker, blant annet kveding, joik, inuittisk catajasang og overtonesang.

The Loch Ness Mouse (FREDAG)

The Loch Ness Mouse (FREDAG)

Høland-bandet The Loch Ness Mouse lager elegant og varm popmusikk med inspirasjon fra Steely Dan, Prefab Sprout, The High Llamas, California på 70-tallet og såkalt twee-pop. Litt fra pressen: - Det er en skam at dette bandet ikke er blant de største i landet (Popklikk.no) - Målbærere av den mest sofistikerte melodiøsiteten av noe band i Norge (Audun Vinger, Dagens Næringsliv) - Perfekt pop (Geir Rakvaag, Dagsavisen)

Trym Staurheim (ALLE DAGER)

Trym Staurheim (ALLE DAGER)

Slampoeten Trym Staurheim kommer til Tellfortell med sterke beskjeder fra scenen. Trym fikk en knallgod plassering i NM i slampoesi og mange kjenner ham fra Norske Talenter, hvor han gikk rett til semifinalen. Vi kan glede oss til heftig stunt-poesi med humor, treffsikkerhet og et kritisk skråblikk på samfunnet.

Unnveig Aas (LØRDAG)

Unnveig Aas (LØRDAG)

Den lille lavmælte kvinnen med den store, sorgfulle stemmen. Unnveig Aas er et låtskrivertalent utenom det vanlige, en som er i stand til å skrive virkelig gode funderende tekster om kjærlighet, men også andre vanskelige tema. Selv om det er historiens mest brukte tema det ofte handler om, så finner hun ofte episoder og temaer innenfor her som gjør låtene hennes ekstra spennende.

White Whale (FREDAG)

White Whale (FREDAG)

White Whale er kortreist musikk fra Hemnes/Momoen med Mats Hvalsengen og Andreas Hvidsten. Duoen lager egen musikk innenfor singer/songwriter-sjangeren med en god dose rock – og kommer med en akustisk versjon som henter inspirasjon fra en rekke stilarter, blant annet band og artister som Pearl Jam, Audioslave og Jackson Browne.

bottom of page