top of page

Bilder og film fra TELLFORTELL 2019

Åkerland

Billy T Band

KLIKK PÅ BILDET OG SE DET STØRRE - OG BLA VIDERE                                                 

Fotografer: Viggo Ree, Kari Meyer og Magne Hellesjø

ARTISTER 2019

Eline Lund Fjæren (fredag)

Eline Lund Fjæren (fredag)

Eline (fra Lierfoss) brakdebuterte med «Ung kvinne, voksen mann» som 19-åring i 2013. Boka høstet strålende kritikker og fikk mye oppmerksomhet. Hun mottok Norlis debutantpris og Natt og Dags Osloprisen. I oktober 2015 kom «Klokken og sengen», og i 2018 «Forbruk i september». I 2015 ble hun ble nominert til Årets bok av Natt&Dag for sin andre roman Klokken og sengen, og i 2016 mottok hun Bokhandelens forfatterstipend.

Våke (fredag)

Våke (fredag)

Våke er en trio som lager varm, akustisk musikk i nedstrippet format. Med meningsfulle tekster og medrivende melodier skaper Våke et egenartet musikalsk univers i krysningspunktet mellom vise, pop og country. “September” er deres første EP som kommer om få måneder. På Tellfortell har trioen med seg flere musikere, så de byr på et stort lydbilde fra porchen.

Åkerland (fredag)

Åkerland (fredag)

Åkerland er en visetrio som skriver låter om omgivelser og mennesker de er glade i. Trioen har et sart, enkelt og nøkternt lydbilde, der vokal, gitar og bass smelter elegant sammen. Tekstene rører deg, de er ærlige og handler om livets underfundigheter. Med sin lyse, rene stemme bringer Elin inn en nærhet i låtene som gir deg følelsen av å ha henne rett ved siden av deg. Åkerland er plateaktuelle og slipper singler fortløpende frem mot debutalbumet i mars neste år.

Elfi Sverdrup (fredag og lørdag)

Elfi Sverdrup (fredag og lørdag)

Elfi Sverdrup er en anerkjent billedkunstner, kunsthåndverker og sanger. Hun har særlig arbeidet med smykkekunst og bruker dette som utgangspunkt for egne komposisjoner. Hun åpner festivalen som vanlig og har dessuten ulike innslag fra scenen samt en livlig og forunderlig lydsmykkeperformance...

Hjemklang (lørdag)

Hjemklang (lørdag)

HJEMKLANG er synonymt med Renate Lade og Jarl Edward Schauerud. En folk rock og bluegrass inspirert duo med nære og dialektsterke tekster. Jarl og Renate har opptrådt på Tellfortell tidligere (fra Prøverommet), men nå har de enda flere fengende låter å dele med oss. Jarl står også bak melodien og synger på Hølandsangen "Vinter i Høland" som han har laget sammen med Magne Hellesjø.

Bill Booth & Bill Troiani (lørdag)

Bill Booth & Bill Troiani (lørdag)

Bill og Bill er aktuelle med sitt første plateprosjekt sammen. Bill Booth har gitt ut seks album med klanger fra Dylan, Springsteen og Knopfler - i Tom Russel/Tom Pacheco-land. Han har arbeidet med blant andre Åge Aleksandersen, Claudia Scott, Henning Kvitnes, Trond Granlund, og Steinar Albrigtsen. Billy T er fra New York City og har spilt med Eddie "Bluesman" Kirkland, Tom Russel og Nancy Griffith. Begge "Bill-ene" har vært Spellemannsprisnominerte og vunnet prisen flere ganger.

Håvard Mathiesen (lørdag)

Håvard Mathiesen (lørdag)

HAVARD (Håvard Mathiesen) er et nytt bekjentskap på singer/songwriter-arenaen i Norge, selv om han har lang fartstid som musiker. Han skriver og komponerer de aller fleste låtene selv. For mange minner stemmen til Håvard om Leonard Cohens. Andre trekker paralleller til Tom Waits - ja, til og med til Johnny Cash. Men mest av alt er Håvards stemme hans egen og han synger sine ærlige, såre og likevel kraftfulle sanger rett fra hjertet.

My Darling Clementine (lørdag)

My Darling Clementine (lørdag)

Det musikalske ekteparet Michael Weston King og Lou Dalgleish fra Birmingham hyller de klassiske countryduettene på 60- og 70-tallet. Den britiske duoen går for å være blant Storbritannias aller fremste countryutøvere. King er godt kjent som både soloartist og leder av bandet The Good Sons. Dalgliesh har blant mye annet spilt med Bryan Ferry og The Brodsky Quartet. Sammen er de to både en glitrende countryduo og et humoristisk standup show med ironiske, erkebritiske sleivspark.

Billy T Band (lørdag)

Billy T Band (lørdag)

Billy T Band er et norsk blues/soul-band frontet av den amerikanske bassisten Bill Troiani. Bandet har gitt ut fire album og vant Spellemannprisen for sitt andre album i 2010 og for sitt tredje album i 2012. De ble også nominert til Spellemannprisen 2016 for albumet "Reckoning". Velkommen til fest i hagen med Norges - ja, kanskje Nordens - aller beste bluesband!

bottom of page